Logo Universiteit Utrecht

Handleidingen

Doelgroep: Medewerkers en Studenten

Gmail als primair e-mailadres

Indien je als student naast je studie ook gaat werken bij de Universiteit Utrecht (medewerkersaanstelling), krijg je een nieuw e-mailadres. Dit eindigt op @uu.nl (bijv. j.a.janssen@uu.nl) en is je zogenaamde Solismail.

Alle e-mail die naar jou verzonden wordt (zowel naar je @students.uu.nl en je @uu.nl e-mailadres), wordt vanaf het moment dat je in dienst bent getreden afgeleverd op je Solismail. Er komt geen nieuwe e-mail meer binnen op je UU-Gmail*.

Sommige student-medewerkers willen graag hun UU-Gmail blijven gebruiken voor de afhandeling van hun e-mail in plaats van de Solis-mail. Indien je dit wilt, kun je deze handleiding volgen om dat zelf in te stellen. Hiermee stel je dus in dat al je e-mail wordt afgeleverd op je UU-Gmail.

* Oude e-mails blijven gewoon staan in je UU-Gmail. Er wordt nooit iets weggegooid.

• Stap 1

Ga naar https://outlook.office.com log daar in met je medewerkers e-mailadres (bijv. j.a.janssen@uu.nl) en je (Solis) wachtwoord.

• Stap 2

Kies voor Instellingen (tandwieltje) rechtsbovenaan, en vervolgens klik je op “Mail”.

• Stap 3

Klik op “Inbox and sweep rules” en vervolgens op het plus-teken om een nieuwe regel in te stellen.

• Stap 4

In het veld onder “When the message arrives, and it matches all of these conditions” selecteer je “[Apply to all messages]”

• Stap 5

In het veld onder “Do all the following” selecteer je “Forward, redirect, or send” en vervolgens “Redirect message to…”.

• Stap 6

Vul hier nu je UU-Gmail e-mailadres in, maar in plaats van “@students.uu.nl” op het einde vul je nu “@galias.students.uu.nl” in. Bijvoorbeeld: indien je UU-Gmailadres “j.a.janssen@students.uu.nl” is, vul je hier nu in “j.a.janssen@galias.students.uu.nl”.

Klik op “Save” om je instellingen te bevestigen.

• Stap 7

Klik op “OK” om de nieuwe instellingen te bevestigen.

• Stap 8

Je e-mail komt vanaf nu aan op je UU-Gmail.

Let wel: alle e-mail die gestuurd wordt naar je UU-Gmail e-mailadres, komt tevens terecht in je Solis-mail. Mocht je toch nog een keer inloggen op solismail.uu.nl, dan zie je ook hier al je e-mail nog staan.

• Stap 9

Als je een inbox regel weer wilt verwijderen, selecteer je de regel en klik je op het prullenbak symbool (zie afbeelding links).

Laatst bijgewerkt op: 20/06/2019

Heeft deze handleiding je geholpen?

Je helpt ons met jouw feedback. Zo kunnen we onze handleidingen verbeteren!

Sending