Logo Universiteit Utrecht

Handleidingen

Doelgroep: Medewerkers en Studenten

Printen via elk mobiel apparaat

Deze handleiding beschrijft hoe je mobiel kunt printen met een mobiel apparaat, zoals je smartphone, tablet of Chromebook.

• Handig als je even geen computer tot je beschikking hebt
  • Minder mogelijkheden (zie onderaan deze handleiding)
  • Niet geschikt voor grote opdrachten

Printen met alle opties, zoals kleur, zwart-wit, nietjes, etc? Gebruik dan de geschikte handleiding voor jouw laptop. Kijk in de index van deze website.

Je moet gebruik maken van je universitaire e-mail. Dit eindigt dus op @uu.nl of op @students.uu.nl. Je kunt niet via een privé e-mailadres printen.

• Stap 1

Open de e-mail op je telefoon of tablet en open je universitaire e-mail.

• Stap 2

Je kunt zowel een losse e-mail als een bijlage printen. Wil je bijvoorbeeld een Word-document printen? Dan verstuur je mee als bijlage bij je e-mail.

Verstuur de e-mail (met bijlage) naar print@uu.nl

LET OP! Stuur je een PDF? Het formaat staat dan vaak standaard verkeerd ingesteld. Zorg ervoor dat het formaat van de PDF op A4 staat ingesteld. Doe je dit niet, dan geeft de printer aan dat er geen papier is.

• De bijlage die je wilt printen mag zowel een tekstdocument als een grafische afbeelding zijn. De meeste formaten worden ondersteund.

• Stap 3

Wacht tot je een e-mail krijgt met het onderwerp: “Your Job has been submitted to the Xerox Mobile Print Server”.

Op dat moment is de printopdracht verwerkt en kun je deze gaan ophalen bij de multifunctional.

• Stap 4

Meld je aan bij de multifunctional en ga naar het menu “Printen”. Op de printer zie je twee nieuwe documenten:

• De naam van de bijlage: dit is je bijlage/document;
    • Een item genaamd “Body Text”. Dit is de tekst in de e-mail zelf (Beste, … Met vriendelijke groet, etc). Als je deze niet mee wilt printen, druk je op het vinkje erachter.
    • Druk op het print-icoon.

Je document wordt nu geprint.

• De bijlage “Body Text” kun je hierna handmatig in de prullenbak stoppen. Vink deze in het menu “Printen” aan en druk op het prullenbak-icoon.

• Meer informatie over de printers (en voor studenten het opwaarderen van je tegoed), vind je op www.uu.nl/printen.

• Let op: de mogelijkheden van mobiel printen zijn beperkt;

• Geen keuze tussen kleur of zwart-wit. Het document wordt altijd zwart-wit geprint.
    • Geen nietjes mogelijk.
    • Alle documenten worden dubbelzijdig geprint op A4 formaat.
    • De printer toont standaard op het display zowel de e-mail zelf als de bijlage. Je kunt beide printen. Op de printer zelf kun je de e-mail zelf uitvinken, zodat deze niet geprint wordt. Zelfs als je een bijlage stuurt en de e-mail geen tekst of onderwerp bevat, wordt deze weergegeven.
    • Beperk zo veel mogelijk het aantal bijlages die je tegelijkertijd naar de printserver mailt. De maximale grootte van een e-mail plus bijlage is 20 MB.
    • Wanneer je een e-mail stuurt dat een in-line afbeelding bevat, splitsen Apple e-mail clients de e-mail structuur met als gevolg dat elke in-line afbeelding als een normale bijlage wordt gezien (dus: aparte printjobs).
    • Je kunt niet vanuit een functionele mailbox (NPM) een opdracht sturen (bijvoorbeeld: secretariaat-XYZ@uu.nl).
    • Je printopdracht wordt 72 uur bewaard.

De volgende documenttypen kun je als bijlage sturen: *.doc, *.docm, *.docx, *.gif, *.jpe, *.jpeg, *.jpg, *.odf, *.odg, *.odp, *.ods, *.odt, *.pdf, *.png, *.ppt, *.pptm, *.pptx, *.rtf, *.tif, *.tiff, *.txt, *.xls, *.xlsm, *.xlsx, *.xdw.

Laatst bijgewerkt op: 23/04/2019

Heeft deze handleiding je geholpen?

Je helpt ons met jouw feedback. Zo kunnen we onze handleidingen verbeteren!

Sending